HTML

Minden, ami vízszerelés és fűtés korszerűsítés!

Víz és fűtésszerelők nem igazán blogolnak. Itt a kivétel! Felújítás, korszerűsítés, csere? Új mosógép, mosdókagyló, csap, zuhanytálca? Panellakás átalakítása? Vízszerelési tanácsok, kreatív ötletek?Radiátoros fűtés padlófűtés kiépítés.Ebben is segít ez a blog

Friss topikok

Archívum

Milyen mosdót ne válasszunk?

2011.02.06. 20:09 keruletivizszerelo


Valljuk be, a mosdó választásánál az elsődleges szempont az esetek 70%-ában az ár!

Ez nem is lenne gond, mert mindig találni olcsóbb áron is jó minőséget.

A legnagyobb hiba az, amikor kínai dologra esik a választásunk, amit valójában sokszor nem is tudunk, csak amikor a szerelő közli velünk otthon.

Konkrét esetek, amikre ön is odafigyelhet a vásárlás pillanatában:

Ha kezünkbe veszünk egy mosdót, nézzük meg, hogy milyen vastagságú az anyaga a felfogatás helyén! Sokszor tapasztalom, hogy adott a 14 kg-os mosdókagyló, a hátulján az irreálisan vékony 10-15 mm vastagságú felfogató résszel.

Kicsit gondoljunk bele abba, hogy ez a felület tartja majd a mosdó súlyának 70-80%-át! Nem beszélve a rátámaszkodásról, ami szintén plusz kilókat jelent. Ezek után ne csodálkozzunk, ha a gyerek belecsimpaszkodik és a mosdó a kezében marad. Törésre pedig nincs garancia!

Ez az egyik legkönnyebben felismerhető hiba, ami kizárólag az anyagspórolásból adódó árcsökkenésnek köszönhető. Nem  beszélve arról a tényről, mikor a szerelő a megvásárolt kínai mosdóba építené be a csapot, és be se fér a lyukon! Szintén előfordult, hogy szerelés közben szembesültem azzal a ténnyel, hogy a leeresztő szelep nem fekszik bele rendesen a helyére. A falhoz rögzítő csavarok furatai nincsenek egy síkban, ebből kifolyólag felszerelés után nincs vízszintben. A lehető legrosszabb, amikor olyan görbe a felfekvő felület, hogy fél doboz siloplast hozza csak helyre a lyukat. Ezek után jöhet a szerelői leleményesség, hogy valahogy kinézzen a vadonatúj mosdó.

Szóval, ha javasolhatom önöknek, ezt a pár dolgot mindig vizsgálják meg a vásárlás során!

Üdvözlettel:

www.olcsovizfutes.5mp.eu

 

Szólj hozzá!

Címkék: olcsó szerelés mosdókagyló furat falhoz rögzítő csavar

A bejegyzés trackback címe:

https://olcsovizfutes.blog.hu/api/trackback/id/tr312642921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása